Reuters'in yanlış haberi borsada paniğe neden oldu
Anadolu Ajansı'ndan alıntıladığı Moody's haberini çarpıtarak müşterilerine yanlış aktaran Reuters Borsa İstanbul'da bin puanlık kırılmaya neden oldu.
Reuters ve bazı yayın organları, Anadolu Ajansı tarafından servis edilen ve S&P'ye ait olan "Tam tarih belli olmamakla beraber bir sonraki değerlendirmemizi bu yılın sonuna doğru yapacağımızı sanıyorum'' açıklamasını Moody's'e aitmiş gibi servis etti. Haberin bu şekilde servis edilmesi Türkiye'nin notu artmayacak yorumlarına yol açtı ve sert satış baskılarını getirdi.
İkinci seansa 90.681 puandan başlayan BİST, yanlış haber nedeniyle seans içinde 1.100 puan kadar düştü. Yayın organlarının haberi düzeltmesi ile sınırlı da olsa toparlanan BİST ve 9 Mayıs'ı yüzde 1,01 kayıpla tamamladı.
Moody's'in açıklamalarında olumsuz algılanacak bir taraf olmadığını belirten piyasa analistleri, bazı ajans ve TV'lerin flaş haber olarak geçtiği yanlış açıklamaların panik satışlara neden olduğu tespitinde bulunuyor.

